Stunder i skogen

Jag har märkt att det väcker viss respekt när en möter bärplockare i skogen och bär orienteringskontrollstolpar och järnspett. Men det verkar som om andra respekterar mig ännu mer när jag är på hemväg, svettig och tungandad, och bara bär spettet.

***

Den där stunden när en sprungit träningsorientering och byter till torr t-tröja inför klubbkamraterna, en fin blå, och den visar sig vara hustruns nattlinne.

(Egna facebookinlägg, 15 augusti 2017).

Kring maktens grytor

Kära dagbok, det händer en hel del kring maktens köttfärssåsgrytor. Här är fyra inlägg ur mitt twittrande & facebookande de senaste dagarna.

### Varannan svensk är överviktig eller fet, på många håll i Värmland är problemet stort. Då stänger man motionscentralen vid Skutberget utanför Karlstad.

Prata om det i smågrupper så ska vi skriva Post it-lappar sedan.

Länk: Sanningen om friskvården – dikt av Viktor Root

### Nästa modenamn bland blivande politiska broilers blir: Bojan.

### Är Miljöpartiets ledning politiskt suicidal?

### Intressant när folk som ena stunden slåss solidariskt för varenda småstation på Fryksdalsbanan i nästa ögonblick vill ge kärnkraften chansen att tåga vidare. Jag tycker mycket om några fina miljöpartister som jag känner och respekterar deras syn i stationsfrågan. Men så katten jag förstår partiets prioritering av stopp och tidtabeller i politiken. Vad är värst? Var vi inte emot kärnkraften 1980?

Fotnot: fler och fler partier vill sätta fotbojor på lagligt folk.
Länk: Stor besvikelse inom MP efter kärnkraftsuppgörelse

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root | Firman Kôppra

Firmafundering i början av september

Kärrar

Detta är vad en annan funderar över i början av september 2016.

Extrasak

Jag har frilansat mycket tidigare i livet, men då räckte det med att vara uppdragstagare. Har inte bestämt mig än, men det lutar åt någon sorts firma. Verksamheten är det viktiga, inte firmaformen, men är den nödvändig så varför inte?

Det som står här nedan har jag alltid försökt leva efter som frilans. Oskrivet. Nu gillade jag att skriva ner det.

FÖRETAGSNAMN
Inte bestämt än.

VERKSAMHET
Företaget ska syssla med journalistik, författarskap och olika former av scenframträdanden samt rådgivning kring skrivande, massmedierelationer och medborgar- & kunddialog.

AFFÄRSPLAN
Ha roligt.
Träffa folk.
Hjälpa till så dom inte ska gå bet 😉
Hålla skriv- och prathjärnan igång.
Dra in inkomster för att dryga ut pensionen.
Dra in mer skatt till det allmänna.

Ha roligt.

VÄRDEGRUND
Verka för ekologisk hållbarhet.
Verka för mångfald och medmänsklighet.
Verka för humorn och glimten i ögat.
Verka för solidaritet, rättvisa, fritt ord, jämlikhet och jämställdhet.
Verka för att alla människor har samma människovärde.
Ta bara uppdrag som du själv kan stå för.

PRISSÄTTNING
Ofta enligt Nybblemetoden.

Förklaring: i Nybble söder om Kristinehamn blev vi som fattiga och strandsatta studenter 1976 räddade av en empatisk bilmekaniker som tog 50 kronor för fem timmars jobb med vår tillfälligt skraltiga Saab 96. Plus att vi fick tälta bakom verkstan i väntan på brytarspetsarna.

– 50 kronor? Ska du inte ha mer?!
– Det tar jag ut av nån rik godsägare här på trakten.

En skammens dag i riksdagen

Extrasak

21 juni. I dag har man bestämt i vår huvudstad att flyktingar och deras familjer ska få det sämre och regeringen och dess familjer ska få det bättre.

Länk: Högre lön för regeringen
Länk: En sorglig dag i riksdagen

21 juni. Vilka värmländska riksdagsledamöter röstade ja och lät Björn Söder klubba det sorgliga förslaget att försämra för flyktingar? Svar:

Stina Bergström ja
Daniel Bäckström nej
Mikael Dahlqvist ja
Jonas Gunnarsson frånvarande
Pia Hallström frånvarande
Christian Holm Barenfeld ja
Berit Högman ja
Mattias Karlsson ja
Lars Mejern Larsson ja
Gunilla Svantorp ja
Håkan Svenneling nej

Här är länk till hela voteringsprotokollet. Klicka på Beslut och på Visa ledamöternas röster. http://www.riksdagen.se/…/tillfalliga-begransningar-av-mojl…

21 juni. Det finns riksdagsledamöter en skulle vilja hjälpa på plats. Enkel resa.

22 juni. Här på trakten finns ett gammalt uttryck: ”Att sälja taska till räven”. I går var vår riksdag full av försäljare. Svensk danmarkisering.

(Inlägg, publicerade på Facebook).

Forna facebookinlägg

Extrasak

(14 juni) Jag har fb-vänner som sitter & glor på målarfärg som torkar dessa dagar. Inte för att det är nåt fel på det, Zlatan har skapat er med.

(12 juni) Om det hade varit tvärt om så hade vi fått se Irland mot Nordpolen nu.

(10 juni) ”Avveckling” genom att bygga 10 nya kärnreaktorer. Släng dig i väggen Orwell, nyspråket är här för att stanna.

(10 juni) Regeringen med vänner vill avveckla kärnkraften genom att låta bygga 10 nya reaktorer och Bo Lundgren (M) och Marianne Samuelsson (MP) får behålla 1,5 miljoner kronor som de fått för mycket i pension. Vardera. En fin dag för svenskt politisk trovärdighet. Får en oemotståndlig lust att citera en av Hoola Bandoolas första låtar.

(10 juni) Harrisburg. Tjernobyl. Fukushima. Den politiska glömskan blir bara snabbare och snabbare. Snart har vissa av våra politiker glömt de ofrånkomliga kärnkraftsolyckorna redan innan de har hänt. Mänskligheten i övrigt får lov att minnas i 100 000 år.