Låt den lilla världen växa

Läget? Jo tack, en vakner å sen jobber en å sen sprattler en e stönn å sen sômner en. Sen börjer dä ôm.

”Hur är läget? Jo tack, man vaknar och sedan arbetar man och sedan ägnar man sig åt sina fritidsintressen en stund och sedan somnar man. När man vaknar börjar allt om från början”.

Samma värde
Vad jag vill ha sagt är att jag ägnar viss tid åt att arbeta och gilla mitt jobb och sedan åt det där andra som människor behöver göra. Men på kvällen sitter jag och administrerar en facebookgrupp för folk som tycker att alla har samma värde. När jag skriver detta är vi över 17 500 medlemmar. Vi är antirasister.

Det har börjat om i Europa. Fascismen, den har vi hört om förr.
Vi får kavla upp ärmarna.

Tog från de sjuka
Jag vet många brister i Sverige. Hade vi inte en högerregering som tog från de sjuka och fattiga år efter år? Är det så underligt om folk känner sig utanför? De partier som uppfann ordet utanförskapet förverkligade det strax därpå. Vår tids hårdhänta övergivenhet.

Då har jag ändå inget sagt om hur vi tar emot människor från andra länder. Det mottagandet har varit uselt ännu längre. Den uselheten beror på många partier.

Kärlek, skratt och solidaritet?
Ändå är målet enkelt. Jag tycker om mina föräldrar. Jag tycker om mina syskon. Jag tycker om mina barn och deras barn. Så fortsätter det sedan åt alla möjliga håll. Varför skulle vi inte kunna göra den lilla världen större? Större och större.

Kärleken, solidariteten och omtanken, varför skulle inte den kunna få växa? Växa, växa och åter växa. Allt medan vi vaknar, jobbar, sprattlar en stund och har kul ganska ofta i våra liv.

Det kunde vara så enkelt.

Växtkraft# Mångfald eller enfald, lätt val.
# Efterledet fald är släkt med folder och fåll, med att vika. Fold säger engelsmännen. Vill du röra dig framåt måste du böja knäet, gång på gång. Mångfald. Viker du bara en gång kommer du ingenstans.
# Enfalden blir en broms.

I morgon är det den 6 juni. Tjoho! Här är länk till mitt tal på nationaldagen i fjol.

Jag har inte ändrat mig.