”Ditt konto används någon annanstans”

Mitt i min musikaliska grundforskning händer det. Jag befinner mig i de centralare delarna av Mississippideltat, har just fått reda på att deltat som bluesen uppstod i inte alls är ett vanligt floddelta, utan… precis då stängs mitt Spotify av.

Bara så där.

Upp på skärmen dyker ett gult förargligt meddelande:
Spotify has been paused because your account is used somewhere else.
Paus i Spotify eftersom ditt konto används någon annanstans.

Jo tack, men inte här i huset, om du trodde det, Spotify. Nej, det är en karl i Karlstad. Jag vet till och med vem det är. Han bor i Karlstad, han har ett namn som på visst sätt påminner om mitt, han har… Asch, det kvittar. Jag är övertygad om att karln har en anförvant som lärt honom använda Spotify, men som råkade sätta dit fel e-postadress när han fixade kontot åt farsan. I stället lyckades han skriva in min e-post.

Det har gjort mitt förhållande till Telia rätt krångligt, måste jag medge. De har vissa svårigheter att ge mig det där Spotifykontot jag vill ha.

Det har gjort mitt förhållande till Spotify ännu krångligare. Vänliga mejl korsar cyberrymden, men vad hjälper det, när de redan har ett konto till min e-post.

Jag har till och med fått den där personens lösenord skickat hem till min mejl. Det är därför jag kan säga vem han är. Han har använt en variant på sin gatuadress som lösen. Sedan var det bara att lägga ihop ett och ett och få det till två. Nåja, jag googlade en halv natt, men till slut gick det upp ett ljus.

Delar av mitt namn, en variant på ett mycket ovanligt gatunamn – och se. Där är hans konto, men med min e-post till. Det som gör att det är dretknövvligt just nu för mig att få ett eget konto, kopplat till den e-postadressen. Vi har helt enkelt kört dubbelt några månader, kamrat NN och jag.

*

Jag kunde förstås kapa ditt konto, kamrat. Eller skaffa en annan e-postadress bara till Spotify. Men det bär mig emot.

Du borde förresten kolla födelsedatumet du uppgett. Det är fel det med.

*

Sens moral: låt gärna barnen hjälpa dig komma igång med Wordfeud eller Spotify. Men låt dem aldrig hitta på din signatur i wf – och låt dem definitivt inte sitta och gissa vad du har för e-postadress.

Du kan förlora en kund och hamna i hans blogg.

 

2 reaktioner till “”Ditt konto används någon annanstans””

  1. Hej!
    Här kunde jag visst inte riktigt hålla mig från att dra mitt strå till stacken i detektivarbetet… Efter en enkel felskrivning och med tillgång till andra söksystem än du, vågar jag vara tämligen säker på att jag har hittat denne din nästan-namne med den felaktigt angivna e-postadressen. Och hans korrekta e-postadress, då förstås.
    Har du försökt upplysa honom om missaget på annan väg än här via bloggen? Om du inte redan har räknat ut vilken hans adress är, så delar jag gärna med mig… Använd den här länken så svarar jag den vägen: http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

    //Lisa Arvidsson
    Telia kundservice

  2. Lysande! Någon på Telia som både lyssnar och tror på mig. Det blev jag glad för, Lisa. Snabb reaktion, dessutom, tack även för det. Jag har svarat dig via länken om personens namn och adress med mera – och varför jag inte tagit direktkontakt. Ska bli intressant att se om det går att avanmäla vårt dubbla konto, så jag kan fixa betalabonnemanget på Spotify sedan. Trevlig helg, hoppas du kan gå ut i solen snart.

    /Sven-Ove

Kommentarer inaktiverade.