Hur ser en sådan skvader ut?

Jag har blivit uthängd. Den här enkle bloggaren kan numera titulera sig ”demokratiterrorist” – om nu något så korkat skulle falla mig in.

Det gör det inte.

Allt började med att jag såg några bra bilder dyka upp på Facebook då och då, som den ovan. Vassa bilder med tydlig udd mot främlingsfientlighet och för medmänsklig mångfald.

Till slut började jag fundera över varifrån dessa bilder kom. Svaret visade sig vara en Facebookgrupp med det självironiska namnet Propagandacentralen. Såhär beskriver gruppen sig själv:

Samlingsplats för bildmaterial i kampen mot rasism och fascism.
Bilderna får och bör spridas fritt.
Gruppen är inget diskussionsforum per sé utan en bildbank helt enkelt.
Har du idéer på bilder så PM:a så får vi se vad vi kan göra.

Mer terroristisk än så var inte gruppen som är helt offentlig. Jag bestämde mig för att gå med, eftersom jag vill fortsätta se deras bilder när de är färska. Humor gör dagarna gladare har livet lärt mig.

Hängde ut oss alla
Nu har domen kommit från de som inte tycker om främlingar. Tillsammans med alla andra 6 000 medlemmar i bildgruppen har jag blivit uthängd av en högerextrem webbplats. Den heter Gruppvåldtäkt Sverige om du översätter namnet till svenska.

De publicerade alla våra namn, facebookadresser och sysselsättningar på nätet. De förklarade det med:

”En komplett lista över alla medlemmar i demokratiterrorgruppen”. ”Propagandacentralen är extremvänsteraktivister med kopplingar till SVT.”

Tusen nya på en vecka
Namnlistor på folk som inte tror, ser ut eller tänker som du. Var hörde vi senast talas om sådana listor? De svenska nazisternas judekartotek under andra världskriget?

Vore inte sammanhanget så förfärligt skulle jag tycka att formuleringarna var roliga. ”Demokratiterror” – hur ser en sådan skvader ut? Det finns ju inget mer odemokratiskt än terror. Folkskrämsel och massdöd i stället för folkstyre och levade masskontakt.

Men extremvänster då? Nja du. I höst är det 43 år sedan jag bekände mig till den demokratiska socialismen. Sedan när blev den extrem? Tror gangraparna verkligen att 6 000 personer i en stillsam Facebookgrupp har ”kopplingar till SVT”? Allihop? Hur då? Genom att vi har vår tv inkopplad och betalar vår licens?

Vi är inte 6 000 längre. Vi blev drygt 1 000 till på mindre än en vecka, tack vare Gruppvåldtäkt Sverige.

Humor.

Bilden ovan är ett exempel på de bilder
som Propagandacentralen producerar
och lägger ut till fritt användande.
 

One thought on “Hur ser en sådan skvader ut?”

Kommentarer inaktiverade.