Hög tid att summera 2018

Ibland är det artigt att gå före och spåra åt sina medmänniskor. Låt mig alltså redan nu summera år 2018 så ni andra slipper det slitgörat om tolv månader:

Donald gick
År 2018 fick Donald Trump gå, för batteriet tog slut i Vladimir Putins fjärrkontroll. När Trump skull göra bort sig på egen hand blev det fel.

– Jag har ju sagt att när du ska ta ett obekvämt beslut, sa Putin, då ska du skicka ut ett tweet strax innan. Twittra om nå’t helt annat. Något som retar gallfeber på folk, så där som bara du kan.

Nu glömde Trump det och då tittade inte amerikanarna åt fel håll längre. Hej då Trumpentuss.

SSU gick mot klyftorna
År 2018 började det mödosamma arbetet att minska klyftorna i Sverige igen. Under min levnad har de aldrig varit så stora som nu.

Allt började med att SSU i Karlstad hittade några gamla nyckelringar från 1960-talet och bestämde sig för att sluta leka kärlekslekar med ungmoderaterna på orten och börja jobba politiskt i stället.

På nyckelringarna stod det Ökad jämlikhet. Nu bytte de till parollen: En rättvisa mer, en Sverigedemokrat mindre.

Jag slutade gå och känna efter
År 2018 slutade jag feschla och känna efter i rygg, vad och häl och bara sprang. Som den där benådade stunden 28 oktober 2017 när allt var möjligt i varje backe.

Jimmie fick stå bredvid
År 2018 vann de röda och gröna valet, Fi kom in och KD åkte ut. Regeringsförhandlingarna blev knövvliga i alla fall men han som heter Jimmie fick stå bredvid och sukta.

– Du får inte vara med, sa Ulf Hjalmar Kristersson.
– Men ändå, sa Per Jimmie Åkesson.

Parti fattade och backade
År 2018, strax innan valrörelsen skulle gå in i slutspurten, bestämde sig ett av de större partierna i min grannkommun Karlstad för att backa i Skutbergsfrågan. Det fria friluftsparadiset vid Vänern ska inte få hägnas in av privata intressen som vill sälja dyra entrébiljetter till fattiga barnfamiljer. Mumin kan få bo på Gerholmen i stället. De minst lomhörda i ledningen började äntligen fatta att folk faktiskt har rösträtt och att den som backar först vinner.

Vilket parti som ändrade sig? M eller S? De styrande eller den instämmande oppositionen?

Det säger jag inte.
Den som backar först vinner.

Hem | Om mig Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root | Firman Kôppra   (c) Sven-Ove Svensson (dela gärna i sociala medier)