Hur stor blir cirkelns area?

Besöker vår friluftsgård och trivs. Längs elljusspåret har ideella medmänniskor satt upp tipspromenadfrågor, så vi ska få en chans att röra på hjärncellerna. Hur stor blir cirkelns area? När vi kommer i mål går starten för korta terräng-DM. Två gånger ska löparna passera vår kära mördarbacke, har andra ideella medmänniskor bestämt. Första tvåkilometersvarvet går på drygt sex minuter för götalöparen André Rangelind som leder. Själva går vi inomhus i SISU-gården och beställer kaffe och nygräddade våfflor som ytterligare andra ideella medmänniskor står och gör i ordning för vår skull.

Det är så mysigt när friluftsgården lever och kinderna är rosiga, var jag än  tittar. Vare sig färgen beror på rask promenad mellan tolv finurliga frågor, kapptävling uppför mördarbacke eller varmt våffeljärn.

I Sverige jobbar varannan svensk ideellt och lägger ner 16 timmar i månaden på det. Det ideella arbetet motsvarar 400 000 heltidsjobb och producerar tjänster för 150 miljarder kronor varje år. En praktisk vardagssolidaritet som ökar men sällan får det beröm den förtjänar. Tack, ni som sliter för att världen ska bli en bättre plats att leva på!

Vi klarade cirkelns area. Det var inte min förtjänst.

2 reaktioner till “Hur stor blir cirkelns area?”

  1. Att jobba ideellt är hälsobefrämjande. Har ingen aning om det visst vetenskapligt belägg för detta, men den som tvivlar är välkommen till sisugänget. Eller till Röda Korsets Mötesplats Kupan på Skivstagatan 3 i Forshaga. För att kolla själv.

  2. Hej Gunnar, roligt att du hittat hit. Jag instämmer i det du skriver. Visst är det hälsosamt att jobba för det allmänna bästa. Det gör gôtt i magen.

Kommentarer inaktiverade.