Värre än kosackvalet 1928

En del valår är värre än andra. Jag var visserligen inte med vid det ökända Kosackvalet 1928 men jag undrar om inte 90-årsjubileet blir värre. Just nu känns det så.

• Socialdemokraterna kallar sig mittenparti och har till allt elände rätt.
• Vänsterpartiet grälar halvt ihjäl sig internt men fullt offentligt.
• Miljöpartiet tillhör ingen sida och därmed vet en inte vem en röstar på.
• SD har väljare som bara stärks av alla avslöjanden. Vad var det sist? Att terroroffren på Drottninggatan i Stockholm var blodiga dockor och skådespelare?

En enda v-hög
Sådär skulle jag kunna hålla på. Räkna upp miljöpartiets agerande kring brunkol och flyktingar. Rabbla S-visioner angående strejkförbud och om att hägna in vårt lokala friluftsparadis Skutberget och bygga 150 bostäder i vår ännu lokalare gröna lunga Åsmyren. Berätta om allt som arga vänsterpartister skriver om varandra i diverse medier. Namn som Rossana Dinamarca, Lars Ohly, Stig Henriksson och Amineh Kakabaveh virvlar förbi i en enda v-hög. Nämnde jag statsministerns otydliga mummel kring en så lättförklarad fråga som att sätta in militär mot folket? Den borde ingen behöva mumla kring som kan stava till Ådalen och räkna till 31.

Det är nästan så en önskar att Fi kom in i både Sveriges riksdag och i kommunfullmäktige strax söder om oss. Jag tror de gör det.

Valfilm med bara vita?
Kommen såhär långt i texten ser jag på Facebook att mina vänner i LO har gjort en valfilm. Bra, sådant behöver vi. Är det några som ska driva på socialdemokratin så är det facket och Vänsterpartiet och för all del Fi. Titta gärna på filmen, den finns på Youtube. Här är länk: En historisk uppgift.

Först trodde jag att de kritiker hade rätt som tyckte sig se bara vita människor i filmen. De har fel hävdar en av de medverkande. Fanken vet om jag inte håller med kritikerna en aning ändå. Inte lyser den av mångfald, snarare då av ännu en indirekt anpassning till SD. Nå, läs hennes svar ”Helmerson har ingen aning om vem jag är och döm själv.

Troll, hat och fejk
Det är alltså ett av de rörigare valåren redan, mest genom självskadebeteende.

Då har jag inte nämnt alla affärer som är att vänta. Hur var det, brukade inte borgerliga medier rota fram ett par skandaler strax efter sommaren? I år misstänker jag att de kommer tidigare. Nätet är snabbt.

Nätet är elakt också, åtminstone vissa som bor där i eget eller taget namn. Jag har nyss ätit frukost och mår för bra för att surfa bland troll och hatare just precis nu. Men snart har vi dem i farstun. Trollen, hatarna och nyhetsfejkarna.

Fejkbookvalet 2018?
Fejknyhetsvalet 2018?
Nästan-Alla-I-En-Enda-Gröt-I-Högra-Delen-Av-Mitten-Och-Höger-Därom-Valet-2018?

Jag är rädd för det.

### Länk: Göran Greider, Min katt har bättre valstrategi
### Länk: Ulrika Kärnborg, Ett vänsterparti söker sitt folk

Bilden från LO:s valfilm 2018.
Bilden överst från valet 1928.

Tillägg kl 11.30:

Ledarstick i Värmlands Folkblad 9 februari 2018.

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root
(c) Sven-Ove Svensson (men dela gärna)