Den magiska februaribågen

Ofoto.

 

Möte bland snökristaller

En gång i mitt liv har jag sett en regnbåge på 30 meters håll.
Jag är glad att jag inte fotograferade den.

Heter det regnbåge på vintern?

 

(Skåre, Karlstad, februari 2018)

2 reaktioner till “Den magiska februaribågen”

  1. Så nära krukan med guld…

    Jag ser dom oftast genom bussfönstret och får alltid en impuls att plinga stopp och ge mig ut på jakt efter det där slutet och den där krukan.

    Jag tror jag skulle köpa en ny cykel. Resten skulle gå till välgörenhet.

  2. Jag hade länge en lista klar, eftersom jag ansåg mig veta att jag skulle vinna drömvinsten på Lotto. Fördelningen byggde på procent. Så mycket får barnen, så mycket får släkten, så mycket får dissa, så mycket får de där … Den har aldrig kommit till användning.

    Det var verkligen magiskt, dagen jag kom åkande mot Karlstad. Solsken, vind – och framför allt hur mycket snökristaller som helst som for omkring i luften. Detta tillsammans skapade flera ”regnbågar”, tydligare än de flesta och extremt mycket närmare än någon jag sett tidigare. När man tittar på en granhäck drygt 30 meter bort och inser att den färgglada bågen i luften avtecknar sig hitom häcken. Hitom!

    Sådana bilder bör gömmas i hjärtan, inte på hårddiskar.

Kommentarer inaktiverade.