Knappar, knatter och spökröst

En gång fanns Tio i topp. Radio-programmet med topplistan som styrde våra unga liv och vår smak. Först lyssnade vi på låten, sedan på knattret när de lyckligt utvalda fick rösta, sedan på spökrösten som berättade hur många röster låten fått. Jag känner en som var med och röstade när programmet kom till Hagfors. Stort.

Veckan efteråt läste vi i Bildjournalen om gruppen som vann.

Ungdomarna i juryerna hade mentometerknappar att rösta med. Sin tids gilla-knapp i direktsändning. Just så är det att driva en blogg med gilla-knapp. Varje dag kan du räkna in dina läsares knapptryckningar i realtid om du vill. Knatter finns inget och spökröst får du vara själv:

Sorgsenhet när Lillemor Arvidsson dör, 17 röster.
Storögd förundran över ännu en blåsippsvår, 21 röster.
Bitter ilska över det europeiska klassamhällets utslagning av inflyttade städerskor, 33 röster.

Jag tycker så mycket om de där knapptryckningarna och delningarna. Känner sådan respekt inför vad som gillas och inte gillas.

Jamen, skriv bra varenda gång då, gôbbe!

Riktigt så enkelt är det inte. Ibland krävs det distans för att se vad som ska bli bra. Ibland har vi helt enkelt olika smak. Det får man också respektera. Dessutom lägger jag inte ner mycket tid på att sprida bloggen. Det finns annat som är viktigare i livet.

En sak har jag fått bekräftad de senaste veckorna. Du ska skriva personligt om folk ska läsa. Det visste jag förut, fast inte att det var så väldigt tydligt avgörande.

*

Vi gick inte på första maj-mötet i år. Jag klarar inte godisregn. Den starkes seger över den svage. Det är det minst arbetarrörelsemässiga jag vet.

Syftet var säkert gott. Det är goda människor som ordnade det, folk som jag gärna hamnar på en öde ö med. Resultatet – är ändå som vilket öråd som helst:

”Du duger inte. Du fick inget. Du var för klen. Hej då”.

2 reaktioner till “Knappar, knatter och spökröst”

  1. Roligt med en efterfrågan! Jag har inte hunnit skriva berättelsen om ormgropen än, Lars, du får läsa om den i morgon. Håll ut!

Kommentarer inaktiverade.