Politikens fildelare 2

Moderaterna – politikens fildelare. Här är några gubbar de norpat hittills: Bamse (till Carl Bildts slips), Alfons Åberg (för Fredrik Reinfeldt att likna), Tage Erlander (för Fredrik Reinfeldt att vilja likna). Nya Piratpartiet?

PS. Apropå ingenting har de borgerliga i Värmland bestämt sig för att höja landstingsskatten med 45 öre och socialdemokraterna har bestämt sig för att vara emot skattehöjningen och en moderat f d riksdagskvinna tycker att en moderat landstingsordförande ska avgå. Rätt krav från fel person? Fel krav från rätt person? Fildelning pågår. DS.

2 thoughts on “Politikens fildelare 2”

  1. Ett delikat problem vid nästa val. Vem röstar man på när ingen vågar stå för sin egen politik, när alla försöker vara vinnare varje dag, i alla media och ingen kommer ihåg sin bakgrund? Demokratin är den stora förloraren när slimmade tjänstemän och broilade politiker dansar ringdans tillsammans. Det skulle vara lite mer rôvkrok i plenisalen, om inte annat så för holmgångens skull – och för demokratin.

  2. Jag riktigt ser din ringdans framför mig. I jobbet har jag träffat många politiker och höga tjänstemän och de flesta gör sitt jobb med stor inlevelse och hårt arbete. Men problemet som jag ser det är att det blivit för mycket opinionsundersökningssneglande och för lite ideologi. Om alla ska fjäska för vad de tror att medelklassen vill – så blir det snart en enda sörja alltihop, som när man blandar modellera av olika färg och knådar den tills allt är grått. Rôvkrok i kammern – det vore en nåd att stilla bedja om!

Kommentarer inaktiverade.