Första fria måltiden

När journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye blev fria drack de en pilsner och åt Janssons frestelse och blåbärsmuffins.

Vad skulle du be om efter drygt ett år i ett tufft fängelse?

 

3 reaktioner till “Första fria måltiden”

  1. Ser att det gäller mat….jaaa? Kanske lite rökt bogfläsk och en Linieakvavit. Om det inte bara gäller mat så skulle jag välja……………………………………..en Puss!

  2. Samma tror jag, Jansson och en iskall pilsner är alltid rätt, kanske en hårdbrömacka med nån god ost också. Men jag skulle inte hamna i den situationen eftersom jag inte är beredd att gå brott i mitt journalistiska arbete och skulle jag tvingas till det skulle jag nog ta mitt straff….Tycker vi ska vara försiktiga när vi talar om andra länders rättssystem, vårt eget verkar i skenet av Quick, Keith Cederholm och tusentals andra som inte fått stöd av skickliga journalister inte vara av bästa märke, jag är nästan mer rädd för att hamna i det maskineriet…Lite intressant är ju också att granskningsobjektet Bildt så att säga agerar på båda sidor…..

  3. Tack för kommentarer. Själv skulle jag be om stekt falukorv, kokt potatis, senap och ett glas gott vatten. Till efterrätt persikohalvor med vispgrädde.

    Fast först en lång kram.

    Begå brott är ju inget man normalt rekommenderar. Men vilka redaktioner bröt inte mot lagen förr och använde uppgifter från polisradion? Vem har inte kört för fort på väg till eller från ett brådskande jobb?

    Vårt svenska rättsväsende har sina brister, det tycker jag också att de nämnda exemplen visar. Fast det försvarar ju inte att man fängslar journalister och dömer dem till elva års fängelse, tycker jag. Om Carl Bildt tidigt agerat kraftfullt så är det möjligt att de skulle sluppit sitta i det där fängelset, trodde en representant för någon journalistförening som jag hörde på radion nyss. Fanken vet om han inte har rätt.

Kommentarer inaktiverade.