En särskild plats i helvetet

Djävulens spårvaktDet finns en särskild plats i helvetet för den som går i skidspår.
Det finns en särskild plats i helvetet för den som rastar sin hund i skidspår.
Det finns en särskild plats i helvetet för den som går i skatedelen i skidspår.
Det finns en särskild plats i helvetet för den som rastar sin hund i skatedelen i skidspår.

Alla de blir placerade i den väldigt kalla delen av helvetet. Djävelusiskt dåligt klädda.

Helvetets snökanoner dygnet runt
Deras uppgift i helvetet är att sköta illa fungerande snökanoner dygnet runt, tills de får ihop snö nog till ett tiomila skidspår med två klassiska spår och en skatedel. Sedan får de skyffla ut all snön i banorna för hand. Barhänta. Därefter får de göra spår på den utlagda snön, både klassiska och skate, med hjälp av bara vanliga skidor. I kortbyxor.

Dygnet runt.
Sa jag att det är den kalla delen?

När de är klara kommer en snabb djävel med väldigt stor blåslampa och smälter all snön de har jobbat med i sex månader, sex dagar och sex timmar. Sedan börjar allting om från början.

”Ät gul snö”
Ingen föda får de. Inte annat än att det går omkring små gröna djävlar och tjatar hela tiden: ”Ät gul snö, dä kan va öööl”. Det är det inte.

På midsommarafton serveras glass med varm hjortronsylt. Det är så att alla ska förstå hur fint de kunde ha haft det om de hade haft folkvett medan de levde. Särskilt inbitna syndare som sprungit och tränat löpning i skatespåren får ingen hjortronsylt.

Tänk på det du.

Detta anslag får gärna sättas upp vid svenska längdskidanläggningar.
Glöm inte ange källan: Svenssons släng, http://sven-ove.nu

8 reaktioner till “En särskild plats i helvetet”

 1. Endå tillfället då det är OK att ta till våld enligt mig. Var hamnar tanter som går stavgång i skatespåret?

 2. Du kan vara lugn Magnus. Alla ska med. Tanter, gubbar, hundgymnasieelever, förvirrade medelålders och alla andra som rör sig till fots i skidspår. Alla får sitt syndastraff.

  Men slåss inte är du snäll. Berätta att dom förstör för sina medmänniskor. Nämn solidaritet, träningsglädje och spårmakarslit i stället.

  En del vet inte vad de gör.

 3. Hm.
  (Sur fnysning.)
  Jag tror jag ska ta en morronrunda.
  Springa i spåren.
  Haaaaasa lite i mördarbacken 😉 😀 🙂
  På rumpan tror jag.
  Då blir det rodelbana!

  Hålla på och göra om mina springspår till skidspår.
  Nä.
  Och dom där som forfarande ropar Ur Spår när jag försöker åka skidor. Vartförnånstans hamnar DOM!??

  // urspårad tant

 4. Hej urspårade tant, rubriken är en travesti på ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”, som skrevs av Liza Marklund och Lotta Snickare. Texten är ett försök att med glimten i ögat gestalta min egen ledsenhet inför att vissa – i egoismens tidevarv – låter bli att ta medmänsklig hänsyn i skidspåren.

  Ur spår- eller inte ur spår-regel för motionärer? Har ingen åsikt men skidförbundet rekommenderar att den som kommer bakifrån väjer:
  http://www.skidor.com/sv/Varagrenar/Langdakning/Anlaggning/Trafik-ochtrivselregler/

 5. Ha, ha.
  Jo jag fattade glimten.
  Och jag skulle väl inte springa i spåret som nån har gjort upp heller.
  Men jag är verkligen urdålig på att åka skidor 😀
  Hoppas min avundsjuka på dom som kan glimtade igenom 😉

  Men springing.
  I djupsnö.
  Det gillar jag 🙂

 6. Wow!

  Men håller med till 100 procent!
  Nu åker jag inte skidor längre och jag har inte läst reglerna du länkar till, men det jag sa till alla som frågade var: GÅ INTE UR SPÅR!

  Av flera skäl. Det är inte tävling och den snabbare är sannolikt en bättre skidåkare som med mindre risk kan göra en manöver. Men framför allt för att det är farligt. Jag åkte nämligen skate vilket 99 procent inte gör och dessa 99 procent förväntar sig heller inte att stöta på den sista procenten. Därför är det som händer att åkaren i spåret hör att någon närmar sig bakifrån, vill vara vänlig och kliver ur spår. Vilket betyder rakt ut framför mig och många gånger var det riktigt nära.
  Så gå inte ur spår i ett motionsspår så länge du åker.

 7. Som sagt, det är ett försök med glimten i ögat… Jag är sannerligen ingen skidexpert år 2014, men behövs den gamla ur spår-regeln ens på tävling nu för tiden? I varje fall tycker jag det låter vettigt att den som kommer bakifrån ska väja.

  Det galghumoristiska i den här debatten är att jag själv inte åker skidor heller särskilt ofta numera. Jag har bara tolkat min egen mångåriga åsikt (om att gå i spåren) mot bakgrund av att flera facebookvänner skrev och berättade om vandrare och löpare i preparerade spår.

Kommentarer inaktiverade.