När Charlie Weimers missade förlåtelsen

Mångfaldsdagen

Programmet som inte blev av för att Charlie W missade en lektion i söndagsskolan.

I Karlstad skulle de ha haft en mångfaldsdag i morgon. Röda, blå och fi-politiker skulle ha pratat om mångfald och medmänsklighet, landshövdingen och en grupp ungdomar också, artister skulle ha spelat och dansat, i tio timmar skulle den drogfria festen ha pågått. Allra sist skulle gruppen Kartellen ha uppträtt.

Mångfald är en viktig sak, alla dagar. Antirasism är en viktig sak, alla dagar. Ibland är det klokt att samlas kring detta budskap en hel dag på Sandgrundsudden. Alla människor är lika mycket värda, människovärdet är ett och odelbart. Ibland bör vi säga det till varandra så det hörs. Vi behöver höra vackra ord.

Detta borde du prova, Charlie
Jag vet inte så mycket om Kartellen. Det gör däremot Charlie Weimers. Han är kristdemokrat och vägrade låta sitt parti delta om bandet gjorde det. Då ställde kyrkan in hela arrangemanget.

Själv går jag till Kartellens facebooksida. Facebook är något nytt som har kommit, Charlie Weimers. Du kan skriva sådant som du tycker där, så kan andra människor se vad du tycker. Eller om du har plockat svamp. Du borde prova det någon gång. Varför inte till och med läsa vad andra människor skriver? Du kanske har något kvar att lära, fastän du är en så fin kandidat?

Nu ser jag att Sebbe Staxx i Kartellen har skrivit själv på bandets sida på facebook. Så här skriver han:

Jag får många frågor angående hur jag kan säga att jag är emot våld på grund av min kriminella historik och innehållet i våra texter. Saken är att jag förstår era frågor. Sanningen är att jag befunnit mig i mörkret under många år och att jag varit allt annat än en förebild för unga människor. Men faktum är att jag har många unga människor som faktiskt ser upp till mig. Sommaren 2013 hände någonting som fick mig att inse att Gud verkligen finns och att han älskar mig trots allt jag gjort. Där började en helt ny resa för mig. Jag döpte mig och kom efter en tid att bli medlem i Ichtus församling i Stockholm. Vägen är inte alltid lätt att finna. Men den finns! Jag faller ibland och har syskon i Kristus som hjälper mig rätt tills jag finner balansen igen. Jag har insett att min plats inte är vid politiken i framtiden utan jag ska använda min erfarenhet av mörkret till att föreläsa för ungdomar och ge unga människor som befinner sig där jag varit hopp! Jag förstår att alla inte är beredda att ge en sån människa som mig en andra chans. Det är okej. För Jesus gav mig en andra chans! Kärlek och frid över er alla!Sebbe

Missade det i söndagsskolan
Detta tycker jag är vackert skrivet, så ateist jag är. Dessutom tror jag på förlåtelse. Det gör inte Charlie Weimers. Han missade den lektionen i söndagsskolan.

Synd… som vi säger på Grossbolstorp.

… och då har vi ändå inte sagt ett ord om Charlie Weimers roll en gång i det konservativa nätverket Engelbrekt som han var med och bildade. Svenska Dagbladet har berättat om det nätverkets interna debatt. Där, skrev SvD för ett antal år sedan, ”försvarar Charlie Weimers sverigedemokraterna. Han skriver att ’sverigedemokraternas kritik mot det mångkulturella samhället innehåller en del matnyttigt’, att liberalerna ’söker tysta debatten om integrationspolitiken’ och att en kritisk hållning mot det mångkulturella samhället inte är att vara högerextrem”.

Inte ett ord om det har jag hört från kandidaten Weimers i årets valrörelse. Det är skillnad på egna gamla synder och andras. Det är skillnad på egen enfald och andras mångfald.

Synd… som vi säger på Grossbolstorp.
Synd att inte Charlie Weimers är en läsare.

PS. I sista stund, precis när jag är klar med det här inlägget nås jag av ett glädjande besked. Det finns andra som inte är lika okristliga som Charlie Weimers och hans kristdemokrater. Dagen blir trots allt av, ABF tar över. Mångfalden vann över enfalden. Hurra! DS.

Mångfalden vann

 

 

 

 

 

 

 

 

Värmlands Folkblad 6 sept 2014:
Många slöt upp för mångfalden

”Mångfaldsdagen var en lugn historia fram tills dess att Kartellen äntrade scenen på lördagskvällen. 
– Charlie Weimers har rätt till en andra chans trots sin nazistiska historik, så samma borde gälla mig. Och vi har tagit avstånd från politiskt våld, säger förgrundsgestalten Sebbe Staxx till VF.”

8 reaktioner till “När Charlie Weimers missade förlåtelsen”

 1. Sven-ove kan inte kalendern??? Statementet du använder från fb-sidan skrevs ju dagen efter bojkotten. Mycket underligt att inte arrangören försvarade sebbe och berättade om hans livsomvändning som nog är grunden till att just kartellen bokades. Ett klarläggande då kunde ju blivit världens bästa samtal och en möjlighet för C W att backa från bojkotten och allt hade slutat i lycka och harmoni. Men hade du verkligen velat det?

  1. Det finns inget jag hellre vill än att Charlie Weimers och andra som dömer folk ohörda börjar lyssna. Gör han det, så kanske han på sikt kan tvätta bort vårt tvivel om vilka motiv han hade för att stoppa festen för mångfalden.

   Jag känner inte mycket till om Kartellen, precis som jag skrev. Men Sebbes omvändelse var ju ingen hemlighet före den där statusen heller.

   Självklart hade jag velat att kyrkan hade kunnat genomföra ursprungsarrangemanget. Jag anser att i kampen för mångfald och mot rasism och främlingsfientlighet behövs alla goda krafter. Dit räknar jag verkligen svenska kyrkan.

  1. Vad Sebbe menar vet jag inte. Min tanke när jag läste uttalandet i VF var att han avsåg det (forna) nationella nätverket Engelbrekt.

    1. Så får jag alltså respektera både din och Sebastian Staksets tro ifråga om Jesus.

     Jag delar den inte.

     Hans version är vackrare än din.

Kommentarer inaktiverade.