Integritetspolicy

Svenssons släng är en kombinerad blogg och webbplats där jag publicerar mina ”tankar kring att skriva, springa, leva och förändra världen”, som det står i underrubriken. Webbplatsens adress är http://sven-ove.nu och jag som driver den heter Sven-Ove Svensson.

Jag är mån om din integritet. Själv har jag inget intresse av att samla in uppgifter om dig som besökare. Tvärtom vill jag att du känner dig trygg med att webbplatsen behandlar dina personuppgifter säkert och lagligt. Därför denna integritetspolicy som beskriver hur webbplatsen behandlar dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter webbplatsen samlar in och varför

Kommentarer
När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlas de uppgifter in som visas i kommentarsformuläret samt din ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. Den rättsliga grunden för hantering av dessa personuppgifter är intresseavvägning. 

Cookie-filer
Om du lämnar en kommentar på min webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Den rättsliga grunden för hantering av dessa personuppgifter är intresseavvägning.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser
Artiklar på denna webbplats kan i undantagsfall komma att innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys
Webbplatsen använder sig av Google Analytics, en tjänst som Google tillhandahåller för att analysera webbplatsdata. Det går inte att identifiera dig som unik individ. Jag kan bara se den övergripande bilden av vad mina besökare gör på webbplatsen, vilka inlägg som läses mest och hur länge besökaren stannar på bloggen. Den rättsliga grunden för hantering av dessa personuppgifter är intresseavvägning.

Integritetspolicyn för Google Analytics finns på https://policies.google.com/privacy?hl=sv

Vilka webbplatsen delar dina data med
Webbplatsen delar dina data med Google via Google Analytics, för att se hur bloggportalen fungerar, vilka inlägg som läses mest och hur mina besökare beter sig på webbplatsen. Om du skriver en kommentar förmedlas den via en automatiserad tjänst för att upptäcka skräppost innan den skickas till administratören av bloggen för godkännande.

Hur länge dina uppgifter sparas
Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data
Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter webbplatsen har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig, eller rättar något som du upplever vara felaktigt. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som webbplatsen är tvungen att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart webbplatsen skickar dina uppgifter
Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst, Akismet, för att upptäcka skräppost. Anonymiserade data skickas till Google. Informationen innehåller kommentatorns IP-adress, användaragent, hänvisare och webbplats-URL (tillsammans med annan information som tillhandahålls direkt av kommentatorn såsom namn, användarnamn, e-postadress och själva kommentaren).

Kontaktinformation
Om du vill kontakta mig (som administratör av webbplatsen) för integritetsfrågor, når du mig på e-postadressen sven-ove (at) telia.com

Vill du lämna in ett klagomål angående behandlingen av personuppgifter så kan du vända dig till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet för dataskyddsförordningen.