Löparlärdom nr 126-130

lopgladje

Även motionslöpare åldras. Med välbehag? Det kan diskuteras, särskilt om löparen varit skadad åtta år mellan två träningspass. Använd det du behöver av lärdomarna och gläd dig åt din löplust, vad än gps-klockan muttrar. Snabbhet är färskvara men det måste inte din entusiasm vara.

Löparlärdom nr 126: Om förra gången ditt namn fanns på en tidnings resultatsida var år 2000. Då är det inte säkert att sportjournalisterna slöat till. Du kan ha blivit gammal.

Löparlärdom nr 127: Om du börjar bli rädd att hänga med en åttaåring sista hundra meterna på träningsrundan, för att du inte vill sträcka dig. Då är det inte säkert att du bara är hänsynsfull mot kamraten. Du kan ha du blivit gammal. 

Löparlärdom nr 128: Om du över huvud taget låter bli att springa några lopp, eftersom du är rädd att folk ska se din tid i resultatlistan på internet. Då har du blivit gammal.

Löparlärdom nr 129: Om du springer ett femkilometers tempolopp i bra fart på träning och först är väldigt nöjd, men sedan upptäcker att det var samma fart du höll när du persade på 42 195 meter. Då är du gammal.

Löparlärdom nr 130: Vill du vara både gammal och klok? Låt åttaåringen vinna men sluta bekymra dig om dina lår. Anmäl dig genast till en tävling på 10 kilometer. Låtsas att du fortfarande tycker det är en stuvbit. Vem sa att en gôbbe måste bära sina år med värdighet?

Folk kanske inte alls ser ditt resultat på nätet.

Moahahahaha.

LÄS MER:
Meny för alla löpsidorna