Om mig

MENY: Livet Jobb 37 | Humor som hälsokur | Kom ihåg-lappar för mitt liv | Firman | Kontakt | ”Svenssons släng”?

På 1960-talet lades det ner 25 småjordbruk per dygn i Sverige. Ett av dem var vårt, fast pappa ville fortsätta. Det ville inte banken och Lantbruksnämnden. Samtidigt försökte stormakten USA bomba det fattiga bondelandet Vietnam till underkastelse. Vietnam vann, Amerikas president fick avgå och själv träffade jag en 14-årig flicka från Molkom som jag delat liv med sedan dess.  Vi ska skratta minst tre gånger om dagen tillsammans har vi bestämt, det är en del av metoden.

Där har du några händelser som präglat mig. Idrottsklubben vi bildade som barn betydde mycket, glöm inte den. Då, när glesbygden var en aning mindre gles.

Under tiden blev jag bonddräng, sågverksarbetare, journalist, författare, skrivkursledare, SOS-operatör, underhållare från scen och i radio och tv (fast jag inte tordes), krönikör i alla möjliga medier, informatör åt stat och kommun samt korvgrillare, miljövän, motionär, pappa och morfar.

Världen vill jag fortfarande förändra.

Herren tar, Herren ger. Såga tre stockar och få lön för två. Trean är redan ett torn mot börsens höjder i sågpatroners rike.

Aktiestocken.

(Ur min kortprosasamling Leendet i vedlådan, Bonniers, 1980).

Svenssons släng

Bloggen har fått sitt namn efter mina forna krönikor i P4 Radio Värmland. Själv heter jag Sven-Ove och är fortfarande förtjust i kornknarr, nattskärra och ordet solidaritet. Att webbplatsen fått besök från 114 länder på fem kontinenter förundrar mig. Alla är inte robotar.

Oj. Nu är det 116 122 136 137 141 144 163 173.

Jag tar inte emot annonser. Min blogg försöker vara oberoende, påstår jag något så är det för att jag tycker så. Tjohoo!