Det är klart jag blev förbaskad

(Krönika för Konsum Värmland, tryckt för utdelning 16-17 oktober 2016).

kv-forbaskad

”Han är drabbad av kort stubin”, står det i släktforskningspapperen som en kusin skickat. Den saken krävdes det ingen raketforskning för att komma underfund med.

Jag talar inte om förre vd:n för Konsum Värmland. Det vet väl inte jag hur hans humör är skapt, men mitt känner jag till. Särskilt förr brände det till ibland. Arg som tusan slutade jag handla i den och den affären, om jag blivit illa behandlad.

Enda gången den här karlen är långsint.

Det är klart jag blev förbaskad år 2014 när tidningarna berättade vad förre vd:n hade för sig. Nästan tre miljoner i ersättning fast han var sjukskriven stor del av året, 674 000 för konsultuppdrag som… asch dä kvetter, jag blir bara rasen igen.

En sådan gång finns det två sätt att gå vidare, båda kräver sopkvast. Endera tar du kvasten och sopar problemen under mattan. Eller så bär du ut mattorna, piskar och sopar rent. Ordentligt rent.

Jag tycker Konsum Värmland gjorde det senare. Visade upp uschligheta i full öppenhet och började det mödosamma arbetet med att reparera sitt rykte.

*

Kort stubin har jag. Den finns dokumenterad i släkten i generationer. Men vi har klokskap med, den dyker upp då och då. ”I nöden prövas vännen” sa farmor och det tror jag på.

Det verkar som om värmlänningarna tyckte likadant. Visst gick en del ur Konsum, det kan jag förstå, men när sopkvastarna sopat färdigt visade det sig att Konsum Värmland totalt ökade i antalet medlemmar ifjol.

Bra. Jag vet var jag tänker handla i fortsättningen med. Kooperationen är en alldeles för bra idé för att svika. Vår butik här hemma är alldeles för bra för att överges.

Men vi tänker ha koll.

Sven-Ove Svensson
Krönikör, Forshaga, driver bloggen bloggen Svenssons släng (https://sven-ove.nu).

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root | Firman Kôppra