På Colins kulle

Bilen flyger

 Från Colins Crest. Mobilfoto: bloggarn själv.

Det är finnar med blåvita västar, det är två håriga gorillor och sju gula kängurur, det är ropande norskar och polacker med skogens högsta flaggstänger, det är vedsläpare, det är vedbärare, det är veddragare, det är vedskjutare, det är vedeldare.

Många vedeldare.

Det är banderoller, det är visselpipare, det är knallskott, det är pressfotografer, det är sydeuropeiska motorskribenter i dyra lågskor i 25 centimeter mellanvärmländsk blötsnö, det är högtalare, det är jätteteveskärm på lyftkran, det är norsk och svensk speaker som pratar ikapp. Det är 15 000 hitresta, hitgådda, kommunen är dubblerad. Det är knallskott, det är folk som går mitt i vägen när ingen bil kommer, det är vedeldare, korvgrillare, öldrickare, jägermeisterskålare och koskenklunkare. Det är VIP-tält med snabba servitriser.

Det är pulkaåkare i poncho och mexicohatt, det är snöbollskrig mellan kängurur och hagforsingar, det är finsken som dyker på rygg i en snövall, det är slängkyssar över vägen, det är gula västar som det står Media marshall på. Det är fällstolar, dubbelt medtagna. Det är fyrhjulingar som fraktar 14 personer i taget på öppen flakvagn. Det är småbrasor och en stor en som hade dugt på Valborg.

Det är långt bort’ i skogen bland tallar. Enda furumon hitom Fryken som fått namn efter en skotte som flög. Nu kommer nästa chaufför, han flyger 44 meter.

Det är ju kul.
Utan dubbelmening.

MobilfilmEn som flyger