Vet du varför vi finns?

Det är någonting med vatten.

Snö som lägger sig sju centimeter tjock på paradisäppelträdets grenar och ger volym åt hela Bergslagsområdet och Nordvästra Svealand. Istappar som droppar och blänker i eftermiddagssolen. Vindrutetorkare som går igång per automatik.

Vattenglaset bredvid rödvinet och stearinljusen på Loka Brunn. Kallpoolen på 10 grader i vattensalongen där, simma under kristallkronorna, sätta barfota spår i snön när du tassar ut till utomhusbassängen i januari.

Ljudet av vårvinter i mars när skaren bär dina skidor kilometer efter kilometer i orört frasande glitter. Vita vågtoppar i november när Vänern tränar tackling mot Hammarö sydspets. Smältbäckar, lerpölar, diskvatten. Björkar som dricker 400 liter en solig sommardag. Skräddarna i vår bäck som räknar rätt på ytspänningen en dag till.

Salta droppar i ansiktet när jag blir rörd av ett pinsamt tv-program. Tårar på den kära vännens kind när vi promenerar sekundmeter efter sekundmeter på en fjällsluttning i Fageråsen, Trysil. Våtmark som måste passeras vid säsongens första träningsorientering. Regn i ansiktet som småspik när jag springer över ängen för femte gången en vecka i juli. Tredje vätskekontrollen på Lidingöloppet, den vid Fågelöudde

Svett på ryggen när livet satt spade eller fogsvans i min hand. Solig sandstrand i juli med barnbarn som kräver bad i den blänkande blötan en gång till och hur det badet känns som att komma hem.

Det är någonting med vatten.

### Googla på varför vatten sjunker vid 4 grader plus.
### Vet du att det är därför vi finns?

Om mig | Vi måste börja tala om klass
Inlägg nr 1 898. (c) Sven-Ove Svensson (men dela gärna)