Lite försiktigt i Filipstad

En politiker i Filipstad vill ge delar av socialbidragen som presentkort hos lokala butiker. Annars åker de fattiga bara till Ullared och handlar billigt.

Fint tänkt, Ulf Söhrman, fint tänkt, men är du inte lite försiktig nu? Varför bara 25 procent av socialbidragen? Varför gå omvägen via presentkort? Förr fick statarna i Sverige sin lön i form av spannmål, mjölk och potatis, var inte det ett praktiskt system? När godsägarn kom fick de stå med mössan i näven.

FattigdomsbevisÄr det sant att du tycker kommunen ska börja göra tygmärken också, och sy fast på kläderna på Filipstads fattiga? Så de syns bättre i trafiken.

Eller var det någon annan?

2 reaktioner till “Lite försiktigt i Filipstad”

  1. Tycker du själv att du ägnade dig åt seriöst intellektuell argumentation nu elr?

  2. Jag tror säkert att Ulf Söhrman är seriös när han vill peka ut alla som får socialbidrag av Filipstads kommun, så folk ska känna igen dem tydligt på stan.
     
    Själv ägnar jag mig åt seriös ironi i inlägget. Borde jag ha angett att texten är ironiskt menad, tycker du? Skulle det ha varit till hjälp? Att sätta tygmärken på socknens fattiga är inget nytt förslag i Sverige ska du veta, fast här var det alltså ironi. Man säger en sak och menar en annan.

    Hur som helst är det roligt att du besöker min blogg, du är välkommen. Säg till om jag är otydlig för dig fler gånger 😉

Kommentarer inaktiverade.