Pedantiska Manifestet

1. Svenska Pedantpartiet vill organisera hela samhället på pedanteriets grund.

2. Varje ärlig pedant är välkommen som medlem.

3. Det är pedanten själv som avgör vad som är noga och viktigt för henne eller honom i köket, badrummet och längre bort. Partiet organiserar även sådan pedant som är bättre på att se grandet i sin nästas öga, än bjälken i det egna.

4. Men karlstadsbor måste lova att börja blinka i rondeller.

­­5. Det var bättre förr.

6. Och i framtiden också.

7. Den här punkten är bara med för att det är snyggare med ojämnt antal. Har du någonsin hört talas om en pojke i en folksaga som får fyra önskningar?

 

3 reaktioner till “Pedantiska Manifestet”

  1. Äntligen ett manifest, som jag nästan kan ställa mig bakom. Jag anser att det är ett slöseri med punkter. Punkterna fem och sex kan rationaliseras till en punkt: ”5. Framtiden var bättre förr.” På så sätt utgår även behovet av en sjunde ojämnande punkt.

  2. Bäste Hr Lundberg. Ni synes vara en klok man med god och utvecklingsbar pedantisk grundinställning. Vi tror att Ni på sikt är möjlig att värva för vår rörelse. Samtidigt är Ni ung och då är det – möjligen – förlåtligt att vilja ändra på allting. Men det är inte så vi gör i riktiga pedanters lag. ”Ändra ingenting” är vår oskrivna regel, så självklar att vi inte anser det nödvändigt att skriva in den i manifestet. Här ska inte ändras på någonting, allra minst på framtidssynen. Ju värre det är, desto bättre kommer frmtiden att bli. Fundera på detta, så ska Ni se att Ni kommer till klarhet.

Kommentarer inaktiverade.