När man laddat ur

Armbandsuret berättar.

En förmiddag ligger jag 30-procentig på min säng och försöker läsa Språktidningen.

Bara 30 procent – vid halv elva? Ja, det är löparklockan som hävdar att den vet hur det står till med mitt Body Battery, har jag upptäckt.

– Du ska inte hålla på och kolla det där, säger mina barn som tror att deras far har en hypokondriker i sig.
– Det är inte bra för dig pappa. Du blir bara stressad.

Just det, hon läser av min stressnivå också, löparklockan. Kroppsbatteriet får hon tydligen fram bland annat genom att analysera signaler från mitt hjärta, exempelvis tidsvariationen mellan mina hjärtslag, samt sömnkvalitet, stress och aktivitet. Hur hon mäter stressen vet jag inte.
Ändå är hon en vanlig nybörjarklocka.

Sätter präktigt pers
Under två kvällar i oktober sätter jag pers. Lägsta bodybatterit någonsin. 8 poäng ena kvällen, 7 poäng den andra. Det brukar vara drygt 25 när jag sätter på Rapport.

Då, den andra kvällen, är hälsningen från klockan riktigt dramatisk. ”Body Battery tömdes nästan helt. Vila mer efter sådana här dagar och håll ett lagom tempo så att du inte tröttar ut dig.”

Helt slut ligger jag där och behöver egentligen inte alls titta på klockan för att veta. Det känns. Särskilt ena kvällen fattar jag dessutom inte varför. Det har varit en lugn dag.

De två mornarna efter personliga rekorden vaknar jag dåligt laddad fast jag sovit länge och borde varit fulladdad. 48 poäng ena morgonen, 52 den andra skriver löpklockan.
Det ska helst vara 100 poäng.

Hemsk kommer av hem
Nu är det snart dags för elvakaffe efter ännu en låg gårdagskväll. Batteriet hävdar att jag redan ligger för lågt och jag har glömt vad jag skulle leta efter i Språktidningen. Vänta, det var varför ordet ”hemsk” kommer av ”hem”.

Jag ber att få återkomma om den saken.

Det borde finnas en snabbladdare.
Fint ändå att humöret är bra när batteriet är en gåta.

Mitt Body Batteri en trött och stressig dag.

### Elbilar är lättare att förstå.
### Tur att jag inte indikerar räckvidd som bilen.
### Den sträckan skulle ha varit kort just nu.

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root  
Inlägg nr 2 403, (c) Sven-Ove Svensson (men dela gärna).