Herr Ångervik

För ett år sedan tog han namnet ”Bergvik” efter ett köpcentrum utanför Karlstad. Det var uppriktigt sagt rätt löjligt.

Nu har han ångrat sig. ”Stäng ner varenda köpcenter”.

Dagens pikanta affärsnyhet handlar om klädföretaget Odd Mollys grundare Per Holknekt. I april ifjol nyinvigdes Bergviks köpcentrum. Som ditlockat dragplåster lät karln sig adopteras av det renoverade köpcentret. Samtidigt tog han ”Bergvik” som mellannamn. Ceremonin leddes av forne tv-kändisen Bengt Alsterlind.

Adopterat en kändis hade inget köpcentrum gjort förr, tyckte Bergviksfolket den gången.

Gissa varför. Jag säger ju att det var löjligt. Fil är fil och fläsk är fläsk, även om det står en Holknekt och dunkar dig i ryggen när du köper’t.

Nu vill han stänga hela härligheten
Nå, tillvaron har humor så nu har han ångrat sig. Häromdagen lade Per Bergvik Holknekt ut ett meddelande på sociala medier:

Kära politiker. Stäng ner varenda köpcenter utanför våra städer. Återskapa innerstadens gemenskap. Ut med blomlådorna, ge tillstånd till massor av uteserveringar. Gör gatorna i kärnan till gemenskap, den vi tappat helt.

Hoppsan. Räckte inte kontraktet längre? Hur är det kärleksfulla föräldrar brukar säga till sina barn? Du är min unge, vad du än ställer till med.

Det ska bli intressant att se hur Bergvik gör med den adopterade Per Holknekt. Är han fortfarande välkommen hem? Hur tänker de i så fall fira den förlorade sonens hemkomst? Är ceremonimästare Alsterlind vidtalad?

– Hej å välkomna till Hajk. Ida’ ska vi tala om korttidsvik, men inte vilket vik som helst utan ett Berg-vik.

Nej, det är han nog inte.

Hem | Om mig Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root | Firman Kôppra

Bilden från fjolårets ”dopceremoni”
med Alsterlind och Holknekt är från vf.se