Leker med människors liv

En komiker som president? Hellre det än en förvirrad narr i Kreml som leker statsman. Leker med sanningen, makten och människors liv.

Volodymyr Zelenskyj har tidigare varit komiker och skådespelare. Nu är han Ukrainas president och jag ser det som en utmärkt bakgrund för en ledare. Humor kräver intelligens.

In i hans Ukraina rullar just nu en kö av stridsfordon, ditskickade av den förvirrade narren i Kreml. Krigsmaskinkön är 64 kilometer lång. Det är lika långt som från Stora torget i Karlstad till första rondellen i Munkfors, från vår ena grannkommun till den andra. Döden rullar in.

Leker gör han, den förvirrade. Leker med människors liv, med allas vår säkerhet. Jag vet inte mycket om hans motståndare Volodymyr Zelenskyjs bakgrund. Inte mycket mer än att tre av hans judiske farfars bröder blev mördade i Förintelsen. Ändå: det finns stunder i historien då det är lätt att välja sida. Angriparen är angripare, den angripne är angripen, folkrätt är folkrätt.

Skicka vapen och annan hjälp till den före detta komikern och skådespelaren. Just nu slåss han och de andra ukrainarna för oss.

#StandWithUkraine

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root  
Inlägg nr 2 213. (c) Sven-Ove Svensson (men dela gärna).