Ett år, jippii!

Ett år sedan jag startade bloggen. Första riktiga inlägget handlade om grävarlycka och löparlust. Det har varit ett spännande år, roliga reaktioner och många fler besökare än jag kunde ana, eftersom jag trodde på elva stycken.

Exakt.
Sammanlagt.
Någonsin.

Att ha fått besökare från alla världsdelar utom Antarktis känns förunderligt. Samtidigt sporrar det naturligtvis en folklig skribent att försöka bli bättre på att skriva om is-, snö- och köldfrågor samt kallortstillägg. Vart tog kallortstilläggen vägen? I tider när mänsklig samvaro i vissa miljöer blir allt kallare, kunde det vara dags att återuppväcka den gamla löneförmånen. Jag vet åtminstone en i Karlstad som… aschdäkvetter. Försöker numera låta bli att skriva ett inlägg om dagen, som jag gjort nästan hela året. Högst tre i veckan är ambitionen. Hur illa jag lyckas med det målet har framgått.

Nu ska jag fira ettåringen med en löprunda. Vi har ett inlägg att tänka ut.

Den 16 november kom Expressen ut med första numret, den spanske erövraren Pizarro tillfångatog inkakejsaren Atahualpa och motpåven Ursinus avsattes.

Det finns för få motpåvar här i världen.