Skrivövning: gör en text till bilden

Selfie med ägg

Skrivövning: Skriv en text till fotot, associera fritt.

En enda begränsning har du. Du får inte använda uttrycket ”Den lilla människan”. Inte om du inte gör det på ett förvånande sätt.

Lycka till.

4 reaktioner till “Skrivövning: gör en text till bilden”

  1. I ett par år har de väntat. Värmt och övervakat, väntat och längtat på att ägget ska kläckas. Oroligt har det spanat mot himlen och väntat på att hon ska komma tillbaka, Hon som låg där och ruvade på sitt ägg och kördes iväg när den stora kuvösen byggdes. Små är människorna, stort är ägget och lång ser väntan ut att bli. Än har inget teckens synts på den förestående kläckningen. Inga knackningar inifrån skalet, inte en spricka, bara väntan och längtan. Den lilla människan riktar sin kikare mot skyn och spanar och väntar på återkomsten. När kommer Hon? Ingen vet. Alla väntar. Det krävs en mors kärlek för att det som växer därinne ska bli till liv. Kuvösens konstgjorda miljö räcker inte till, här kläcks inga ägg, knappas ens nya idéer. Ingen sätter Baby i hörnet.

  2. Lysande, Åke. Den här formuleringen måste du vara riktigt nöjd med: ”Små är människorna, stort är ägget och lång ser väntan ut att bli.” Mycket melodi i den. Slutet är också fint, med den klassiska formuleringen som fick nytt språk, nytt dubbeltydigt sammanhang och nytt liv.

    Gillar.

  3. Tack. Nöjd. Ska skriva mer nu när det hysteriska resandet ger vika för några månader. Köpa en Mac också. Så det blir nåt gjort.

  4. Gör det. Själv är jag synnerligen nöjd med min MacBook Air av mindre modell. Den har jag sällan mer än en meter från mig när jag är hemma. Har slutat nästan helt att skriva texter i block när jag är hemma, vilket är nästan snopet.

    Skriv.

Kommentarer inaktiverade.