Ett ystert tjoho för mångfald och mot missriktat soffliggeri

Sten vid havetI dag är det lätt att blogga, för budskapet kan bara vara ett. Gå och rösta i morgon om du inte redan gjort det. Hur du röstar är inte min sak, men mitt skarpa förslag är att du ser till att inga främlingsfientliga, rasister eller för allt i världen nazister hamnar i EU-parlamentet. De har inte där att göra, inte där heller.

EU är inte min organisation, jag röstade nej till svenskt medlemskap och har inte ändrat mig, men jag tänker förbaske mig rösta på någon jag tror på hellre än att ligga på sofflocket. Till och med i det demokratiska underskottets Europa.

Gå sedan ut i trädgård, skog och mark eller allt det i tur och ordning om du kan – och njut av den fina försommaren. I går kände jag doften av liljekonvaljer när jag cyklade hem genom södra Klarälvdalen. Många andra dofter med. Var det verkligen en näktergal jag hörde på morgonen på väg till jobbet? Jag tror det. Han låter som en yster plåtslagare, men vem behöver inte ystra plåtslagare ibland?

Tiden är inte rolig alla dagar, men hon är vacker nu. Tack svenska folket genom alla år som kämpat så vi kan ha kvar vår allemansrätt. Nu tar vi kampen för mångfald, medmänsklighet, antirasism och mänskliga rättigheter också.

Tjoho!