Mål i egen kasse

Vad är det med Socialdemokraterna och val på kongresser? Jag som älskar linjetal, bifallsyrkanden till motioner och noggrant arbetande rösträknare. Pålästa ombud, rappa röstkort, klapprande ordförandeklubbor. Allt det. Vi som längtar så efter en annan regering i landet vi byggde.

Varför gör ni alla dessa självmål?

 

 

 

 

 

3 reaktioner till “Mål i egen kasse”

  1. Är det inte så att Omar Mustafa valdes in i den socialdemokratiska partistyrelsen i sin egenskap av tilltänkt vallokomotiv och trolig röstmagnet bland den stora muslimska minoriteten i Stockholm? Hans ev. politiska meriter spelade däremot en underordnad roll, om ens någon, i sammanhanget. Är det inte så dagens Sverige fungerar? Allt fast förflyktigas, allt marknadsförs och allt är till salu (som författarna påpekar i en känd skrift från 1848).

    1. ALLA partier i riksdagen har hemliga/slutna möten där man tar icke-demokratiska beslut ! ! ! Såklart att Mustafa kvoterades in i egenskap av muslim för att locka röster ! Det fattar ju alla. MEN…vilket politiskt maktspel som förts bakom kulisserna är egentligen det intressanta ! Och har Ni noterat…..alliansen tiger still trots att de enkelt skulle kunna använda detta mot S…… Är det bara för att skydda/gömma konservativa muslimen Waberi i moderaterna…??? Oj vad jag skulle vilja vara en fluga i riksdagens korridorer…… Det skrivs spännande nutidshistoria just nu

  2. Jag känner inte Omar Mustafa. Men jag känner igen en usel ledning och dålig krishantering när jag ser den. Att en dag välja in en person i partiledningen och mindre än en vecka senare tvinga honom att avgå är uselt. Att låta någon annan än partiledaren bli syndabock för detta är dåligt. Att skapa ännu en av dessa affärer som stjäl intresse från den ack så viktiga politiken är illa.

    Om det tilltänkta vallokomotivet har du säkert rätt. Fast det är egentligen inget nytt, socialdemokratin har i många år hållit sig med kvotering så snart det blir dags att välja styrelser eller fastställa valsedlar. En metallarbetare, en kvinna, en ung, en gammal, en från det hållet i kommunen eller riket, en från det andra.

Kommentarer inaktiverade.