Snöväder inomhus och hemtrevligt knaster

1994 började jag med internet. Då var vi 3,41 procent av svenskarna som hade tillgång till nätet och jag hade lyckats hitta en ny teknik tidigt. 2012 var vi 94 procent, läser jag. Från ingen till nästan alla på 20 år. Det måste ha känts likadant för de som skaffade papperstidning när den tekniken blev bred. Eller tv och tv-kanna.

Tv-pionjärerna tog snövädret inomhus. Vi tidiga nätnördar tog hem modemljudet. Klicka här om du vill höra det igen. Ljudet från tider när en webbplats helst inte skulle innehålla bilder, inte många i alla fall.

Hårt slag mitt i vardagsrummet
Har du funderat på att sluta titta på tv? Det har jag. Av olika skäl lät vi bli att titta på vinter-OS nu sist, det hade jag aldrig trott men det gick utmärkt.

Har du funderat på att sluta surfa? Sluta facebooka? Samma här, men det kommer jag alltid fram till att jag inte vill. Jag vilar gärna surfarhjärnan någon helg ibland, absolut, men sluta för gott? Aldrig. Inte när jag möter så mycken glädje och klokhet där ute. Det gäller bara att se till att välja vilka du umgås med. Så är det visst ute i verkliga livet med, har jag hört.

Gammal tvKlicka på modemljudet nu. Jo, gamla tiders tv-bilder snöade. Jämt. Dessemellan rullade bilden. När det hände var det bara en sak som hjälpte. Att drämma till apparaten hårt på sidan. Då slutade han rulla och snövädret kunde börja igen.

Det bästa är att det är sant.

2 reaktioner till “Snöväder inomhus och hemtrevligt knaster”

  1. Nej det kan vara svårt det där slutandet.
    Jag började aldrig med fejsbok.
    Så det behöver jag inte sluta med.
    Jag tittar nästan aldrig på tv.
    Så det blir inte svårt att sluta med.
    (Jag gjorde ett undantag nyss: Vinter OS 🙂 )
    Men surfandet och letandet och det eviga bruset på internet…
    Går det ens att sluta med?
    Jag håller med, det finns så mycket bra på det stora internätet.
    Men man får ju välja och sålla ganska hårt.
    För visst känns det så ibland, att man bara rullar omkring.
    Precis som den där tv-bilden.

  2. Jag har kommit fram till att jag minsann tänker använda både det ena och det andra. TV och dator och, ja, dä hele. Men numera försöker jag välja med förstånd. Nyss har jag av mer eller mindre nödtvång ransonerat surfandet till tio minuter om dagen i fjorton dagar. Gick alldeles utmärkt. Flera dagar pratade jag med främlingar…

Kommentarer inaktiverade.