Smittande skratt på brinnande arbetstid

Mitt fackförbund skickar pressklipp. Det här sätter igång minnen:

”Arbetsliv: Arbetsglädje smittar http://www.prevent.se/Arbetsliv/Artikel/2014/Arbetsgladje-smittar/
Åtta av tio som trivs på jobbet uppger att de är lyckliga. Personer 50-64 år har roligare på jobbet, får mer uppskattning och trivs bättre med sina kollegor jämfört med yngre medarbetare. Men många är mer stressade på fritiden än på jobbet. Det visar en ny undersökning.”

Halv koppKära nån vad jag har skrattat på brinnande arbetstid. Sågen i Molkom, där skrattade vi hela tiden i gamla justerverket, när vår läromästare Gösta hittat på något nytt skämt eller bara stod i gluggen mellan andrakapan och mottagningen och gjorde grimaser.

Smålands Folkblad, där sportkillarna vräkte sportklyschor omkring sig så det stänkte i väggarna. Ett rungande slagskott och ett noll var ett faktum.Vi har tränat hårdare än någonsin. Den här insatsen måste vi försöka glömma så fort som möjligt. 

P-O Nilsson, som alltid hälsade oss när vi kom tillbaka till redaktionen med ett muntert:

– Det är redan skrivet. Vi ringde vaktmästarn på idrottsplatsen. Kämpamatch för Vaggeryd. Vinna eller försvinna. Du kan åka hem.

P-O hävdade att allt han behövde för att skriva ner ett fullödigt matchreferat på två och en halv matsedel var det vita på en tändsticksask. Det värsta var att det var sant.

Plåster och kultur
Skratten och småleendena har fortsatt på mina arbetsplatser. SOS-centralen, vad roligt vi hade mitt i allt elände. Tänk om de som ringde på 90 000 hade vetat den där natten, att jag stod med en blivande morgonrock uppnålad på kroppen, medan jag och hon som sydde tog emot larm så ögona blödde. Jobbet blev gjort och rocken blev klar den med.

Då får vi inte glömma den gången när jag var riktigt färsk och skickade ut dygnsambulansen i Karlstad på prio 1: ”Förlamning, förlamning”. Den historien brukar jag få höra när vi möts på stan. Särskilt detaljen att de fick jaga den lame över åkern.

Visst har vi roligt på våra jobb. Det har jag haft. Ibland är humorn ett plåster, ibland bara livsstil och kultur. Klicka på länken nu. Vad har du för smittande roligheter för dig på din arbetsplats?