Lördag igen, tänker efter

GemSaker som jag har lärt mig under veckan:

Det finns mer socker i citroner än i jordgubbar.

Landstinget i Värmland försöker skaffa sig råd. Och råd och råd och råd och… Tio stycken. Vi vann.

Ibland blir det lite dumt. Ibland blir det helt fotbollsgalet. Herrar ska inte styra förbund, aldrig producera tv-galor. Visst, de kan vara näpna att se på ibland men de har inte rätta spelsinnet.

Den mobila revolutionen är mycket större än internetrevolutionen.

Mitt i denna revolution går det att ligga död i en lägenhet i Karlstad i två år utan att någon anar det. Pensionen tickar in, hyran dras per autogiro.

Om du plockar en skrotbil för hand ger det 1,2 kilo koppar i snitt. Med sin nya maskin hoppas Walters Bildelar i Skogstorp norr om Falkenberg rycka loss 10 kilo koppar.

Bofors har gjort ett strålvapen. Det heter HPM Blackout, ser ut som en stor tratt och har samma effekt som en miljon mikrovågsugnar. Startar du den här värstingmikron slår den ut elektroniken hos motorer, drönare och allt möjligt annat i din omgivning direkt. På hur långt håll är hemligt. Kul att ha i trädgår’n halv fyra på natten en tisdagkväll om nån granne spelar för högt.

Sista meningen var ett skämt. Prata med folk i stället. Utan tratt. Börja med att berätta att 45 000 av de 190 000 bilar som skrotas varje år i landet hamnar i en stor skrotkvarn utanför Halmstad.

Det skulle jag tro blir populärt.

2 reaktioner till “Lördag igen, tänker efter”

  1. Fotbollsgalan blev i vanlig oordning en flopp. Usla skämt, torftiga tacktal och väl så mycket reklam som direktsändning. Sjögran desavouerades för andra året i rad. Men frågan är om detta var Svenska Fotbollförbundets fel eller TV4:s. Så vitt jag begriper hade SvFF planerat att Sjögran skulle hyllas enligt konstens alla regler, men dessvärre satte TV4 stopp för det, förebärande tidsbrist och diverse annat.

    1. Att min formulering är ironisk behöver jag knappast förklara för dig, som sällan skriver ett rakt budskap på Facebook. Det hindrar inte att jag tycker att även fotbollförbundets insatser i samband med de två senaste årens tv-galor är bedrövliga. Åtminstone om man anser att kvinnor och män har samma värde och att en gala är ett utmärkt tillfälle för idrottsrörelsen att berätta det.

Kommentarer inaktiverade.