När jag far till ett uterum i Deje och skrattar allvar

Jag tycker så mycket om människors möten. När de är som bäst får de vardagen att skimra.

Elektriker M
Som när vi ringer elektriker M för att vi fått ett fasfel i huset. Strax står han i vår garderob, lyssnar på en babblande gubbe (jag) och en tydligt förklarande dam (den kära vännen) medan han glad och vänlig rotar bland proppar och jordfelsbrytare och får vår värld att fungera igen.

Gudskelov för händigt folk med mobiltelefon, skruvmejsel och rätt attityd. Gudskelov för effektiva medmänniskor i skåpbil som kommer farande och lagar vad som trasigt är.

– Detta går på garantin.

Politiker E
Som när vi har möte i vår partiförening och bjuder in henne som vi tycker om. Röda dukar på borden, röda tankar i rummet, stearinljus som glimmar och kloka ord om sjukvård, kollektivtrafik och kultur från hon som ska bli regionråd. Medan vi äter våra färska lussekatter byter vi tankar kring den organiserade medmänsklighet som kallas region.

– Personalen, säger hon som vi ringde och bjöd in. Vi vill satsa på personalen.

Jag har sett den personalen slita i höst och vet att hon har rätt. Gudskelov för den personalen.

Glöggmys hos T
Som när vi vandrargubbar  har traditionellt decembermöte i  Gryningspatrullen med extra allt. Lax- och tomatsnittar och annat gott till glöggfikat efter vandringen genom Dejes historia. (”Där ligger kanalen som inte blev färdig när pengarna tog slut”).

 Medan snittarna smälter i munnen i T:s inglasade uterum blir vi till den leende och samtidigt djupt seriösa mansgrupp vi innerst inne är. Snart bjuder vi lite till mans på våra skröpligheter, kroppsliga bekymmer och sjukvårdserfarenheter och stärks av det.

– Är du orolig? undrar en av oss, medan jag tänker på orden som en klok chef lärde mig i den stora statliga förvaltningsbyggnaden i Karlstad.
– Den jag inte kan skratta med kan jag heller inte prata allvar med.

Gudskelov för pigga gubbasinnen som törs skratta allvar. 

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root  
Inlägg nr 2 233. (c) Sven-Ove Svensson (men dela gärna).