Gubbgriniga veckan V: Hårda pojkar retas

Ingår ej

Viasats marknadsförare är hårda pojkar. Inget dalt där inte. Så nu har jag fått ett brev där de berättar att jag kan se på deras sportsändningar gratis en hel månad. Det är normal reklam. Men – för att visa exakt hur hårda de är skickar de dessutom med en låtsasbiljett till OS-invigningen i Sotji den 7 februari. Den biljetten är verkligen bara på låtsas, för detta är de hårda pojkarna. Med stora bokstäver står det: (INGÅR EJ I FRIMÅNAD).

Hårda pojkar retas. Uppkäftigheten personifierad. Kunde ni inte skrivit ”HA HA DU KAN INTE SE OS, DU KAN INTE SE OS, DU KAN INTE SE OS! också. Helst med tre utropstecken, det är riktigt fult.

Småglin
Gudskelov är jag äldre än er, småglin. En annan minns hur det var när ishockey-VM samlade hela svenska folket framför tv-apparaterna. Innan idrottens pampar sålde den sporten till en kanal ingen människa hade.

Tror jag ska skicka brev till Viasat. Med versala bokstäver inom parentes: (INGÅR EJ BLAND DE KANALER JAG KAN TÄNKA MIG ATT BETALA FÖR).

Ni vet att versaler betyder att man skriker, va? Versaler, det är de där stora bokstäverna som barn brukar lära sig först.

4 reaktioner till “Gubbgriniga veckan V: Hårda pojkar retas”

  1. Åh.
    Är det gubbgriniga veckan?
    Det måste vi fira.
    Med nåt riktigt grinigt.
    Ska se vad jag kan hitta på.
    Jag känner mig ju som en gubbe.
    Ibland.
    TV tittar jag nästan aldrig på.
    Men mina grabbar säger att vi kan se på vinter-OS
    så vi har väl fått fribiljetter 😉

  2. Arg är jag ibland men gubbgrinigheten försöker jag normalt undvika. Vill helst att det ska vara lite glimt i ögat.

    … så därför har jag instiftat Gubbgriniga veckan. Då kan jag frossa i sånt åtminstone en vecka om året. Lycka till med både grinighet och vintriga spel.

  3. Jag instiftar också saker ibland.
    Novemberkalender till exempel.
    Och lite andra högtider.
    Jag är inte så traditionell 😉
    Infaller gubbgringiga samma vecka varje år?

  4. Här firar vi Vedskjulets dag den 4 september varje år, eftersom det var det datumet den händiga av oss blev färdig med vedskjulet för några år sedan. (Och det var inte jag).

    Många andra traditioner har vi, fast huruvida Gubbgriniga veckan blir en tradition eller om det bara är en tillfällig pysventil återstår att se. Det kanske inte blir nåt mer att vara grinig över? Ha ha ha… *ler ironiskt*

Kommentarer inaktiverade.