Tvärstopp på högerkanten

Skärmavbild 2014-01-03 kl. 15.00.50Min dator har svårt för Nya Wermlands-Tidningens ledarsida. Eller så älskar den den, det beror på hur man ser på saken. NWT är den stora länstidningen i Värmland, för dig som inte vet det. En välredigerad nyhetstidning med tydlig högerprofil på ledarsidan. Konservativ, om den får säga det själv. Förr kallade den sig moderat, men det var innan förnyaren Reinfeldt kom igång på allvar.

På morgonen läser jag tidningen på nätet, för jobbets skull. Klickar mig fram, sida upp och sida ner. En ganska behändig teknik. Men när jag kommer till ledarsidan är det tvärstopp. Där slutar tekniken att fungera och jag blir fast och kvar. Inte går den att förstora så jag klarar att läsa den heller.

Förkrympt och orörlig
Hur rensar man en MacBook Air från ett konservativt tvärstopp på ledarplats? Jag vill ju kunna förstora och närläsa men också vända blad och gå vidare. Alltid på den sidan, alltid detta tvära stopp. Hur rensar man en NWT?

– Hör på mig, stanna hos mig… viskar högerspalten vänligt.
– Nej tack, det är inte så inspirerande. Du är väldigt förkrympt och orörlig.

Fotnot: allt började i slutet på december tror jag. Så snart jag kom till sidan 22 i e-tidningen var det tvärstopp, rent bokstavligt och tekniskt. Ibland ligger ledaren på sidan 24, då är det där tekniken tröttnar. Kära dagbok, ska jag se detta som ett omen inför supervalåret 2014? Hur ska tecknet i så fall tolkas? Har alliansen kört fast eller är det Sverige som kommer att vilja stanna hos dem? Vem vet? Vilken support ska jag ringa? Carl Bildt, han har väl dator? Är han konservativ?

2 reaktioner till “Tvärstopp på högerkanten”

  1. Man kan faktiskt överleva utan att regelbundet ta del av redaktör Barvås ledare. De är knappast att betrakta som vare sig ideologiska eller litterära pärlor. Mig påminner de osökt om salig Göthe Knutsons jönserier – med den enda skillnaden att Göthes texter fanns på sidan 2.

  2. Först var jag frestad att citera A Lindgren om hur man gör när man aktar sig för att trilla ner i Helvetesgapet. Sedan övervägde jag att citera M Tse-tung, vilken ansåg att utan undersökning ingen rätt att tala. Hur kan vi veta att berömma eller fördöma sidan 22-23 om vi inte läst den? Men jag avstår. Jag nöjer mig med att ödmjukt konstatera att när en tidningsprenumeration är betald av min arbetsgivare vill jag inte ha bladet levererat med sidorna 24 och framåt hopklistrade …

Kommentarer inaktiverade.