Så fort jag vänder ryggen till

SöderHär tar bloggen semester en ynka vecka och genast är skendebatterna i gång. De som är till för att skymma sånt som är viktigare. Trillingnötter var helst du knäpper på en dator, folk som vill radera negerkungar i litteraturhistorien, svarta t-tröjor i riksdagskammaren.

Mitt i tröjdebatten står vår andre vice talman och mumlar hotfullt. Björn Söder har uttalat sig om klädkoder förr. I höstas berättade denne ordningsman att han inte vill se några kurdiska folkdräkter i riksdagens talarstol. Det skulle bädda för penisfodral.

Varje gång jag hör sådana dumheter från helsingborgaren önskar jag att jag vore elak. Då hade jag kunnat skriva att freden i Roskilde var ett elände och borde rivas upp. Fast så elak är jag inte. Aldrig att jag skulle komma på tanken att någon i Skåne borde ha använt ett modernt, elastiskt penisfodral på vårvintern 1975.

När jag skriver 38-årige Söders namn på Eniro får jag träff på Svenska Rovdjursföreningen. Internet har humor. Björn ÄR en naturlig del av vår svenska fauna.

Hans idéer är det inte.