Du har inte funderat på att tänka lite själv?

Centerpartiet och tiggarenDet finns folk som tror att det går att tjäna ihop till dyra bilar genom att komma hit och tigga. Min uppmaning till var och en som sprider den myten vidare från 30-talets nazister är:

– Sätt dig utanför Konsum i Forshaga åtta timmar en tisdag i november, får du se hur många mercor du får ihop.

Det finns folk som sprider myten om hur mycket bidrag våra asylsökande får. Bättre betalt än oss som jobbar, skriver de på facebook. Mitt förslag är:

Läs det här. 71 kronor dagen, är det bättre än din lön?

Du blir inte rik på att åka till det kalla Sverige och sätta dig i ett gathörn eller i ett av Bert Karlssons råttbon.

Vad ska pappa skylla på?
Myten om bonsai-katten i glasburken var inte heller sann. Gudrun Schyman vill inte förbjuda skägg. Anders Borgs hästsvans har inte gått för 2,3 miljoner dollar på kinesisk auktion. Vittnen i ”våldshissen” förstod direkt att ”misshandeln” var fejk.

Inte ens jultomten finns. Dessutom blir det svårare och svårare för din pappa varje år, om aftonen den 24 december när han ska ut och ta på sig tomteskägget. Vad ska han skylla på? ”Köpa en kvällstidning”?

Kvällstidning? År 2014? När varenda unge läser kvällstidningen i iPaden?

De som går ur kyrkan i Kil
Till sist några ord om de okristliga som nu går ur Svenska kyrkan för att kyrkan i Kil lever upp till kärleksbudskapet och hjälper några stackars romska medmänniskor som behöver det:

– Ta initiativet, kyrkoherden. Gör’t. Vänta inte på att de okristliga själva ska be att få gå ur. Jag vet vad de är för några. De är organiserade. En kompis till mig har sett hur flera av dem som nu vill gå ur kyrkan kommer åkande i fina Mercedesbilar varje morgon. Dyra mobiler har di också.

– Uteslut dom! Vänta inte.

12 reaktioner till “Du har inte funderat på att tänka lite själv?”

 1. Om jag inte redan vore medlem i Svenska Kyrkan så skulle jag gå med nu! Jag skulle begära att få bli medlem i Kil.

  1. En utmärkt idé. Jag är också medlem, så det är samma här. Tror du det räcker med att min far växte upp på Apertin?

   Dagens inlägg är årets mest besökta och delade, det tycker jag är hoppfullt. Vi är många som bryr oss.

   1. Bra skrivet Sven-Ove. Men kanske ett tillrättaläggande, ”Bert Karlssons råttbo” håller enligt uppgift högre standard på asylförläggning än många andra.

    1. Tack Ewa! Om kvaliteten på hans boenden har jag ingen egen erfarenhet, men har inte kunnat undgå att läsa. Här är citat ur en artikel:

     ”- Snälla, hjälp oss. Vi har utslag från vägglöss och maten är dålig. Vi vill flytta till eget boende, säger hon.
     I maj flydde Omar Alsayed, tillsammans med sin fru och tvååriga son, undan kriget i Syrien. De kom till Stora Ekeberg.
     Han berättar om bråk i matsalen och på toaletterna på grund av konstanta köer.
     – Det är hemskt där. Toaletterna är trasiga och på många dörrar finns inga fungerande lås. Vi påpekade alla trasiga saker men ingen tog tag i det, säger han.”

     Jag har läst andra texter med. Om Berts boenden är värre eller bättre än andra vet jag inte.

 2. Min fru kom hit som politisk flykting från Chile 1986. Hon läser om alla bidrag,52-tums tv mm som sägs vräkas ut till alla som kommer hit. Synd säger hon,jag har inte sett röken av nåt av detta
  .

  1. Ja du Gunnar, det är väl det som är svagheten hos varje myt. Att den är en myt.

  1. Jag har som sagt aldrig värderat, om BK:s boenden är sämre än andra, bara att jag sett artiklar om att hans inte är bra. Några mig närstående boenden har jag inte, men förstår vilket ställe du menar. Kan inte uttala mig om det, har inte varit där.

   Vi kanske kan enas om att gästfrihet och värdighet hör ihop?

   1. Det kan vi enas om att gästfrihet och värdighet hör ihop! 🙂
    Du förstod att jag menade boendet i samma kommun, där du bor. Där finns övrigt att önska. Vi har varit där och vi har vänner som haft lyckan att flytta därifrån.

    1. Jag förstod att du menade det stället, men jag har inte varit där och inte sett några rapporter mer än din, nu. Du har förmodligen rätt, jag har ingen anledning att tvivla på det. Ge våra flyktingar nåt att göra, Sverige är fullt av jobb som behöver göras, men ge dom människovärdiga bostäder också och helst inte i den glesaste glesbygden.

     Ha det bra, jag har all respekt för din invändning mot min formulering.

Kommentarer inaktiverade.