Rysk inblandning, dä ru!

vote-001

Rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet? Inte vet jag. Nu ser jag i alla fall i nyheterna att president Obama har beordrat en undersökning av saken.

Till min enkla blogg har jag kopplat statistiktjänsten Google Analytics. Där ser jag hur många som besökt bloggen en viss dag och från vilken ort. Naturligtvis ser jag inte vilka besökarna är.

De senaste månaderna har jag fått märkbart många besök från Ryssland.

I statistikrapporten dyker samtidigt ett hackermeddelande upp. Det slutar med uppmaningen Vote for Trump. Rösta på Trump.

Om ryska hackare lägger ner energi på att krångla med min lilla sajts statistik. Hur mycket kraft har de då lagt ner på norra Amerika – och på vilket sätt?

För kännedom har jag inte röstat på Trump.

Hem | Om mig | Skriva & prata | Politik | Löpa | Viktor Root | Firman Kôppra

2 reaktioner till “Rysk inblandning, dä ru!”

  1. Ja du, man slutar aldrig att förvånas. Vi är säkert avlyssnade/scannade mer än vi anar. Men det var verkligen intressant att Svensson från Värmland har följare i Kreml. Vet inte om du ska sträcka på dig, eller??

  2. Haha, avlyssnare i Kreml, den var fin! För att förtydliga: det är i verktyget Google Analytics hackarn krånglar. Spammen eller vad vi nu ska kalla det syns då hos en massa användare av verktyget. Det är inte riktat precis mot mig.

    Kreml? En gång träffade jag en syndikalist som gett Stalin en rejäl uppsträckning inne i självaste Kreml. Cool typ.

    Det finns många privata initiativ i Ryssland också, Anders, det måste ju inte vara ryska staten som sabbar min statistik.

    Tack ändå, självklart sträcker jag på mig 🙂

Kommentarer inaktiverade.